Monday, September 03, 2007

Yodit Skypar från Senegal!

Sitter och jobbar framför datorskärmen och plötsligt dyker upp en liten dialogruta som visar att Yodit vill prata med mig. Jag plockar fram hörlurarna och börjar samtala med henne. Ljudet flyter så fint och det känns som att hon är exakt i närheten. Om vädret där och i Sverige pratar vi, om livet i Senegal och om kursen förstås. Yodit behöver hjälp med en uppgift och jag förklarar. Det här är bara början, för snart ska Yodit installera en Web-kamera så att hon kan se mig och jag kan se henne när vi möts online igen. Fantastiskt med en sådan möjlighet tycker jag.
PS. Yodit flyttade till Dakar med sin familj för sex månader sen, hon lär sig franska samtidigt som hon valt att gå på den kursen.

Skype-telefoni - ”gratis” och enkel telefoni på nätet och nu är den integrerat i Edulink lärplattformen.
Skype gör att du kan ringa gratis till andra Skype-användare i eller utanför Edulink och skapa skype-konferenser med video.
Ladda ner Skype till din dator om du inte redan gjort det.

1 Comments:

Blogger bassim said...

jag är jätte glad att jag försätta med den här kursen och jag saknar mina kompisar Yodit och andra och det är bra att det finns sånt programm som heter Skypar man kan diskutera och prata med varandra.

10:57 AM  

Post a Comment

<< Home